Dagens Fråga 12/9 - Mind Your Eye

1980-talet var på gott och ont. Den som gjort dagens frågevideo tillhör utan tvekan de onda. Men Lolita Pop tillhör det goda.
Jag hörde Lolita Pop första gången på en parkfest i Örebro 1980.Men gruppen hade bildats redan 1979. Ett makalöst band redan då 1980 med en oförglömlig sångerska. Då körde de sköna svenska versioner på låtar från Televison, Velvet Underground och Lou Reed med underbara textrader som "Elak, du slår mig med en blomma och dina ord är tomma","Stoppa hissen min skalle blir platt" eller hur det nu var.
Men det dröjde ända till 1982 tills första skivan "Falska bilder" kom på skivbolaget med det sköna namnet Pipaluckbolaget.
Sedan följde rader av skivor, först på svenska och sedan på engelska.Och skivbolaget blev större, först Mistlur och sedan Virgin.
Kritikerframgångar och hyfsade försäljningsframgångar och de dök ofta upp i svensk teve.De turnerade flitigt och bytte så småningom massor av medlemmar. Men 1992 var det helt slut. Då satsade sångerskan i stället på en solokarriär
Dagens fråga är: Vad heter Lolita Pops sångerska ? (Svar under videon till "Mind Your Eye" från 1987, en av deras populäraste låtar på engelska - och under svaret en länk till gitarristen och låtskrivaren Benkt Svenssons döttrars nu så hyllade band)/cbj


Här är svaret på frågan

Här hittar vi Lolita-gitarristen och låtskrivaren Benkts två döttrar Klara och Johanna

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0