Dagens Fråga 11/9 - Life Goes On...

Den 11 september har blivit ett ödesmättat datum. För John "Cougar" Mellencamp var det länge ett datum att minnas för något gott. Just den 11 september 1982 gick hans LP upp till första plats på den amerikanska försäljningslistan. En magisk LP med två hits, dels "Hurts So Good" och så denna tjusiga historia över vad som kan hända i livet.
Trots sitt namntrubbel, han har gett ut skivor som Johnny Cougar, John Cougar, John Cougar Mellencamp och John Mellencamp, så har han sålt över 40 miljoner skivor över hela världen och han har haft hela 22 topp 40-hits i USA. Hans senaste album kom så sent som för en knapp månad sedan och recensionerna för "No Better Than This" var mestadels hyllande. Han är en av grundarna till Farm Aid och han sjöng vid ceremonin i samband med Barack Obamas installation.
Nu över till Dagens Fråga. Tillbaks till den 11 september 1982. Vad hette den LP som den gigantiska hitsingeln "Jack & Diane" är hämtad från? LP:n som den 11 september 1982 såldes i fler ex än någon annan skiva i USA? (Svar under denna originalvideo).

Så plats på scenen för John Cougar, som han hette då, med en amerikansk klassiker. Men gitarren hanteras av en av världens absolut främsta gitarrister. En man från den engelska staden Hull, en Spider from Mars, en man som spelat med de allra största, men även på G III i Östersund - Mr Mick Ronson!Här är svaret på frågan

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0