Dagens fråga 10/9 - I dag är det på riktigt...

Dagens sång var en gång i tiden den absolut mest spelade sången på min skivspelare. Låten "Rock and Roll (I Gave You The Best Years Of My Life)" är skriven av Kevin Johnson. Född, uppvuxen och fortfarande boende i Australien. Hans första hit var "Bonnie Please Don´t Go". Men det är väl den här världen minns honom för. Han blev aldrig så stor utanför Australien, mest kanske beroende på att han stannade där.
Och han kommer nog aldrig i vår Aussieskola
Den här låten har fått en mycket kärleksfullt gjord video i efterhand. Då 1973 nådde den listorna även utanför Kevins hemland. Men i USA blev den ännu större i Mac Davis version 1974. Och samma år gjordes den version som Dagens Fråga handlar om. Den version jag hörde först och föll pladask för. Den versionen har bytt ut Chuck Berry mot Buddy Holly i texten.
Ja, jag bara älskar den här låten, den här storyn och numer även denna fina video.
Men nu till Dagens Fråga: 1974 blev den här låten en hit i Kanada. Den sjöngs då av en kanadensare som året innan haft en riktigt gigantisk världshit. En snyftare som än i dag hörs i bland annat kyrkliga sammanhang av det sorgligare slaget. Just den versionen var också den första jag hörde i Sverige då och köpte på singel.Vilken artist från Kanada hade 1974 en mindre hit med den här låten?(Under denna fina video svaret i form av en länk till hans version av låten och en länk till Kevin Johnsons hemsida som han döpt efter just denna låt)/cbjHär är svaret på Dagens Fråga
Här är Kevins hemsida

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0