Tobbe tips # 11: Rilo Kiley - Portions for foxes

I en värd det det är alltmer svårt att vara allvarlig och genomarbetad, utgör kvartetten Rilo Kiley med sångerskan och basisten Jenny Lewis i spetsen, ett litet underbart undantag.

Bandet, som bildades 1998 i Los Angeles av Lewis, Blake Sennett, Pierre de Reeder och Jason Boesel, spåddes snart en lysande karriär, inte minst för det förnäma hantverk som framför allt Lewis bidrog med. Under en tid i mitten av 00-talet name-droppades också hennes namn i nvar och varannan intervju med Elvis Costello och hon medverkade också på sång på hans och the Imposters album Momofuku härom året.

Med numera fyra album bakom sig, varav de det sista på majorn Warner, har nu bandet tagit en liten paus och sägs samla gammal skåpmat från lådorna för framtida släpp. En inte alltför vild gissning är att bandet blev litet kantstött av alla - berättigade - förväntningar om världsherravälde som inte kan sägasha infriats. Därtill har flera medlemmar egna framgångsrika sidokarriärer: Lewis har tre egna album bakom sig, och Sennett och Boesel har släppt två egna album (på Sub Pop) under namnet The Elected.

Rilo Liley har flitigt spelats i amerikanska TV-serier, bl a O.C., Dawson´s Creek, Weed och Grey's Anatomy och deras smittsamma hit Portions For Foxes, här live från Conan O'Brien´s show, användes t o m i piloten för Grey's Anatomy.

Allt som allt, ett alldeles lysande popband! /tp


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0