Jo, i dag åker vi till Sundsvall

I dag tar vi Mittlinjen till Sundsvall. En stad med en musikhistoria. Vi väljer att börja 1983.
I början på 1980-talet var Sundsvall Sveriges hetaste musikstad. Brända Barn och Diestinct var bäst på svensk postpunk. Och inte ett nummer utan att tidningen Schlager skrev om Sundsvall.
Här kommer ett mycket sevärt inslag från Aktuellt 1983. Vi får gå runt i ett Sundsvall under ombyggnad tillsammans med Brända Barn. Och vi får höra tankar från då som tyvärr är aktuella än i dag.


Sundsvall är också en hård, tuff stad. Skitigast luft i landet, tunga industrier, men också nära natur och havet. Kort sagt - en stad som borde nära ett eller annat countryband. Och Sundsvall har haft flera genom åren. Men bäst var väl  Thousand Dollar Playboys. Med Lars Bygdén som inte heller är så tokig på egen hand. Det finns de som hävdar att Playboys var först med altcountry i Sverige. I dag blir det ”Preacher från gruppens skivdebut 1999.

Rocken i Sundsvall finns och lever. Ett band som hållit på väldigt länge och vars många skivor släppts även utanför Sverige är The Confusions. De borde vara mycket större än vad de är. Deras låtar håller en väldigt hög kvalitet. Här låten ” I Won´t Be Sober When This Is Over” med en video inspelad i Sundsvall 2010.

Ja, här stannar vi för I dag. Kliver på Mittlinjen hem igen. Då har vi inte pratat så mycket om vare sig Massproduktion, Sidelake, Garmarna, Anna Stadling, Helene Sjöholm eller Melodie MC.  Ja, inte ens om härliga rockabilly-gänget Small Town Pimps…

/cbj 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0