Hold On Sam, Happy Birthday!

Häromdagen blev vi brutalt påminda om att vi måste vårda våra soullegender. I dag fyller en verklig legend 75 år. Sam Moore föddes denna dag 1935 i Miami, Florida. Hans långa karriär kröntes av åren tillsammans med Dave i världens bästa duo Sam & Dave.
Dave dog för mer än 20 år sedan. Men duon är odödliga genom låtar som "Soul Man" och den låt vi spelar i dag i en liveupptagning från Stax-Volts Europaturné 1966. De kompas av vad som ibland kallas världens bästa kompband och de bjuder publiken på makalösa danssteg och musikalisk lekfullhet i mängd. Låten blir dubbelt så lång som originalet.Härligt!
När Rolling Stone 2008 lät massor av artister och musiker rösta om världens bästa sångare hamnade Sam Moore givetvis på topp 100-listan.
Förra hösten fyllde Rock & Roll Hall Of Fame, där Sam självklart är invald, 25 år. På jubileumskonserten sjöng Sam just dagens låt tillsammans med Bruce Springsteen.
Men Sam har inte gjort allt rätt, han har ett tungt missbruk bakom sig och han har stött rader av märkliga presidentkandidater och Barack Obama tilläts inte använda hans låtar, men till slut dök han ändå upp och sjöng på installationen
Ett stort grattis på 75-årsdagen till Sam Moore! Han leve, hipp, hipp...

/cbj

Kommentarer
Postat av: Annica

grattis till honom då. ;)

2010-10-12 @ 13:49:45
URL: http://anniicanilsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0