Dagens Fråga 27/10 - Jesus Christ, det var faktiskt hela 40 år sedan i dag....

Ja, det var för 40 år sedan i dag som herrarna Andrew Lloyd Webber och Tim Rice i en kyrka i New York för första gången presenterade skivan med deras nya musikal "Jesus Christ Superstar". Visst hade det funnits rockmusikaler tidigare. Men inte om Jesus. Och på många sätt startade den moderna musikalen därför för exakt 40 år sedan denna dag.
Det ska vi fira. Och vi gör det med den mest speciella Maria Magdalena världen har skådat. När musikalen skulle sättas upp i Sverige hade man många förslag på vem som skulle få göra rollen. Men från rättighetshavarna ville man ha sista ordet. Och när man hade hört Agnetha Fältskogs audition fanns det ingen tvekan hos dem.
Premiär i Göteborg i februari 1972. Det blev tolv föreställningar i Skandinavium. Men när turnén skulle börja hade Agnetha andra engagemang. Titti Sjöblom tog över rollen. I Björn Ulvaeus produktion spelade Agnetha in två av låtarna som singel och i mars 1972 nådde singeln andraplatsen på den svenska listan. Sedan kom också ett dubbelalbum med den svenska musikalen och där sjunger Agnetha också.
Dagens Fråga. Här sjunger Agnetha Fältskog en av de mest kända sångerna från musikalen. Frågan är tudelad. Vad heter låten i original och vem sjöng den på den första skivan med musikalen som gavs ut för exakt 40 år sedan?(Hör svaret i länken under denna underbara hyllning till Agnetha).

Här kan man höra svaret
Här kan man se ett kort reportage om Agnetha och rollen

Och här ett kort klipp från föreställningen med Agnethas sång
/cbj

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0