Dagens Fråga 24/10 - Simply The Best - Barnjournalen 1972

I dag fyller Wayne Rooney 25 år. Hans klumpiga försök att få upp lönen lyckades och han är kvar i Manchester United. Men han har förlorat all sin heder. Ja, den han inte förlorade första gången han blev avslöjad på bordell med någon tant för speciella önskemål och senast med den lyxprostituerade förstås. Jag vill inte ens säga grattis till Wayne..
En spelare som gjorde allt för Manchester United och som samtidigt misskötte hela sitt övriga liv och till slut även fotbollen känns bättre att hylla i dag. Vi talar givetvis om George Best. Mannen, myten och världens bäste fotbollsspelare. 
George Best avled 59 år gammal 2005. 22 år gammal blev han utsedd till Europas bäste fotbollsspelare 1968 och samma år vann United Europacupen. 1965 och 1967 vann han och United engelska ligan. Men redan som 27-åring 1974 fick George sparken från Manchester United för att han inte kom till träningarna. Sedan gick det mest utför. 
Till och med Pelé har sagt att George Best var världens bäste fotbollsspelare. Sedan 2006 heter flygplatsen i George Bests födelsestad Belfast "George Best Belfast City Airport"
Nedan George Best och Bengt Fahlström från klassiska Barnjournalen 1972. Ja, och så Dagens Fråga. Don Fardon gjorde en underbar hyllningslåt till George Best för en BBC-dokumentär 1971. Singeln släpptes i Sverige av bolaget MNW. Vad heter låten om George Best som förde in gamle Sorrows-sångaren på brittiska hitlistan, låten som sedan återutgavs 2006 i nyinspelning?(Ni kan höra låten via länken under videon)

Här kan vi höra Don Fardon med bilder på George
Här är en annan hyllningslåt med fina fotbollsklipp

Och här en mycket vacker hyllningsvideo med bra musik från Italien
/cbj

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0