Dagens Fråga 15/10 - Varning till känsliga popgenier och andra...

Förlåt, men jag har varit i Skövde. Och jag läser Per Hagmans nya roman "Vänner för livet". En bok där en viss herr Eddie Meduza har en mycket viktig roll, en roll av att egentligen stå för den manliga huvudpersonens alla goda minnen.
Eddie Meduza var och är ett stort fenomen. Han lyckades på sitt eget sätt att göra ett eget uppror som den svenska rockmusikens eget svar på Stefan & Krister. Och den som inte stått i en svensk folkpark och upplevt det enorma gensvar Eddie Meduzas allra värsta texter får av både killar och tjejer, ja, den har inte fått en viktig inblick i den svenska folksjälen. På Raggarportalen kan man köpa Eddie-klistermärken än.
I dag, för alla som vågar, visar vi videon till jättehiten "Epa-Traktor". En låt som innehåller både sprit, sex, svordomar och könsord. Se också dokumentären om Eddie Meduza, den visar upp en komplex man med många demoner att slåss emot, och läs Per Hagmans senaste roman...
Nu till Dagens Fråga: På Eddie Meduzas genombrottssingel "Punkjävlar" spelas gitarren av en då blott 14-årig gitarrist. En gitarrist som senare har blivit Sveriges internationellt kanske mest kände gitarrist. Vad heter han?
(Hör honom på länken under denna "hemska" video)


Här kan du se och höra svaret i en låt från 1987

Här kan man se trailern till Eleganten från vidderna - filmen om Eddie Meduza

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0