Dagens Fråga 14/10 - Ellen, för bra för att vara glömd.

Ellen Foley. En makalös kvinna. För oss popgenier blev hon först känd som duettpartner till Meat Loaf i den magiska "Paradise By The Dashboard Light". Sin egen debut gjorde hon något år senare med den väldigt starka LP:n "Night Out" 1979 i produktion av Ian Hunter och Mick Ronson. Nästa LP kom 1981. När "Spirit Of St Louis" släpptes skrev Mats Olsson i Expressen något i stil med att det här är en skiva det kommer att skrivas avhandlingar om i framtiden. "The Shuttered Palace" som vi visar i dag är bara en av flera skönt mystiska sånger. Sedan blev det bara en skiva till.
Men samtidigt hade Ellen Foley en skådespelarkarriär och en musikalkarriär. Hon var med i populära teveserier och i filmer. Själv såg jag henne i huvudroll på Broadway i april 1989 i "Me and My Girl". Ja, det kan nog bli mycket mer Ellen i Popgeni vad det lider. När hon nu gjort återkomst till rocken efter år av barnledighet sjunger hon på pubar runt om i USA med sitt kompband som givetvis heter "Dirty Old Men". Jag vet inte vad Ellen kallar sig själv, men hon fyller 60 nästa år.
Nu till Dagens Fråga: Den lysande LPn "Spirit Of St Louis", Ellen är född i just St Louis, Missouri, producerade av två herrar som då 1981 stod för världens bästa rockmusik om ni frågar mig. Ellen hade just sjungit en underbar låt på deras grupps skiva döpt efter en latinamerikansk befrielserörelse.Hela bandet är med på Ellens skiva. Och hon hade ett förhållande med den gitarrspelade mannen av de två producenterna. En man som skrev en av alla tiders bästa rocklåtar om sitt trassliga förhållande med Ellen Foley. Kort sagt - vad heter den låten?( Ni får givetvis höra svaret via länken under videon)Här kan ni rocka loss till svaret
/cbj

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0