The Merseybeast goes 50

Jag fortsätter att vidhålla att november inte är fullt så avskyvärd som majoriteten vill hävda. I alla fall inte när det gäller det musikaliska.

Mitt tredje raka ess i den kampanjen är Liverpoolaren Robert Ian McNabb som fyller mytesomspunna 50 idag.

McNabb har en lång och snygg karriär bakom sig som tog fart på riktigt när han 1980 bildade The Icicle Works.

Som självklar frontman och med sitt excellenta låtskrivande satte han en skarp och egen profil på bandets sound under de tio år som de existerade och på de sex studioalbumen som de hann med.

1991 var det dags för This Way Up-eran när Ian McNabb fick kontrakt med det nystartade skivbolaget med samma namn och där släppte tre strålande soloplattor på raken.

1993 kom ”Truth And Beauty”, som två år senare följdes av ”Head Like A Rock” där han hade Neil Youngs Crazy Horse som kompband. Den i våra trakter sorgligt bortglömda trilogin avrundades med ”Merseybeast” 1996.

Ytterligare fem soloalbum har det blivit efter ”Merseybeast”, och det senaste ”Great Things” kom så sent som förra året.

Han har även jobbat med Ian Broudies The Lightning Seeds på deras tre första fullängdare och turnerade 1998 som basist och keyboardman med Mike Scotts The Waterboys.

Börja med videorna till Icicle Works ”Understanding Jane”, från albumet med samma titel, samt ”Don't Put Your Spell On Me” från ”Merseybeast”, och fortsätt med Spotifylänken till Ian McNabb "Before All Of This" från 2005 och upptäck en artist med konserverad musikalisk utstrålning.

Det finns helt enkelt mycket att upptäcka när det gäller Ian McNabb och november är ännu så länge bara i sin linda.

/Björn


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0