Död Snö - Varning för Blod, Nazi Zombies och Åge Aleksandersen

Några av oss popgenier hade en gång en mycket trevlig eftermiddag i ett av brygghusen efter Nidelva i Trondheim tillsammans med Åge Aleksandersen. Åge var en mycket trevlig man med värme och humor. Jag tror att han ler gott åt vårt filmtips i dag.
Förra året kom den stora norska filmsuccén Död Snö. En riktigt splatterfilm med massor av blod och attackerande nazizombies i den norska fjällvärlden.
De åtta vännerna Martin, Roy, Hanna, Vegard, Liv, Erlend, Chris och Sara ska tillbringa påsklovet i en stuga uppe i Øksfjord. De får höra av en man att området ockuperades av Nazityskland under andra världskriget, men att lokalbefolkningen jagade upp truppen i bergen där de frös till döds. Han berättar också att det är något som inte står rätt till i bergen. Det är som om själva djävulen skulle varit där. När vännerna hittar en kista med guld så väcks nazisternas sadistiska lustar och girighet till liv, likaså nazisterna.
Ja, sedan så går det som det går.
Här kan ni se en härlig, eller ja, härlig kanske inte är rätt ord, men en udda kombination av Åge Aleksandersens låt "Min dag" och en närgången och bloddrypande studie i hur man försvarar sig mot attackerande Nazi zombies. En länk till filmens hemsida med mer trailers och klipp finns under videon.

Här är filmens hemsida
/cbj


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0