Dagens Fråga 23/11 - Midnattsloppet...

1980. Punken, postpunken, deppen, synten, ja allt sånt. Men i Birmingham hade Kevin Rowland och hans kompisar helt annat i åtanke. De hade döpt sitt band Dexys Midnight Runners efter en amfetaminsort populär bland Northern Soul-fans kombinerat med den effekt drogen hade. Och de ville göra dansmusik och 1980 kom deras första LP "Searching For The Young Soul Rebels". Vad som hände sedan är historia, väl värd att läsa mer om. Det är en härlig kombination av genialitet och galenskap.
I dag vill jag särskilt lyfta fram deras första framgång "Geno". En singel som är en hyllning till en artist som den unge Kevin fick uppleva live som mycket ung tillsammans med sin brorsa. En artist som alla vi som upptäckte musik och London i mitten av 1970-talet kunde se någonstans på någon liten klubb eller något disco flera gånger varje vecka. När singeln släpptes hade han lagt av, men singeln gav även honom en comeback.
Dagens Fråga: Vem är den "Geno" som Dexys Midnight Runners ger sin egen hyllning i denna underbara låt med sitt magiska blåsarrangemang?(Hör svaret under denna fina video inspelad i och runt Dexys hemstad Birmingham. Kolla särskilt in deras kläder. Tuffast 1980, och tuffa även 30 år senare)

Hör Geno med sitt klassiska band här i tre låtar från 1960-talet
/cbj


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0