Dagens Fråga 9/11 - Gubbrock med hög låga

Vi fortsätter med temat vinterlåtar. Här är en hyfsat färsk svensk variant som inte är så utsliten.
"Höga låga" var en föreställning på Södra Teatern i Stockholm i december förra året. I föreställningen medverkade Sulo, Plura, Louise Hoffsten, Staffan Hellstrand, Ernst Brunner, Per Ragnar och Görel Crona. Till föreställningen skrev Sulo och Staffan Hellstrand temalåten och den spelade de in tillsammans med Plura.
Detta kära vänner är svensk gubbrock av bästa märke. Herrarna vandrar runt på Söders höjder, sitter i en hemmastudio och skapar denna låt som gavs ut till föreställningen. Riktigt bra.
Dagens Fråga handlar om Staffan Hellstrand. Staffan kommer från Nyköping. Där spelade han med sitt första band under åren 1975-1982, fick hyfsad uppmärksamhet, gjorde flera turnéer, teve och radio  och gav ut tre album. Senare dyker Staffan upp med ett helt nytt band SH!, ett mer laddat intensivt sound i tiden och texter av ett slag inte så många andra gjorde i Sverige då. Vad hette bandet Staffan Hellstrand var med i hemma i Nyköping? De anses vara ett av de bättre svenska i sin genre(Lyssna på svaret under denna ganska sköna vintervideo med stockholmsvyer)
 Här kan du höra svaret

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0