Tobbes Tips #14: Mark Bacino
Det aningslösa surfandet utan mål kan ibland leda till fantastiska upptäkter. Härom sistens uppmärksammades jag om New York-bon Mark Bacino, vars namn jag tidigare inte hört någonstans. Med hjälp av Spotify och YouTube lyckades jag snart ringa in honom och hans numera tre fullängdare - och kan härmed för världen rekommendera en alldeles särskilt bra popsmed!

I början av 80-talet lyftes Marshall Crenshaw - en särskilt bra artist att jämföra med - fram som popens räddning. Tidningarna i Sverige intervjuade förhoppningsfulla poprominenser både inför och efter hans Stockholmsdebut på Ritz på Söder. En god vän som besökte konserten vittnade i och för sig om ett gott hantverk men Crenshaw lyckades likväl inte hindra t ex Kent eller Ark från att hända. Jag antar att hans avtagande engagemang och intresse - både hos sig själv och publiken - i någon mån tyder på en uppgivenhet inför uppgiften.

Tung börda således för Bacino, om hans mission är att rädda popmusiken.

Hans första platta Pop Job...the long player! kom 1998, och uppföljaren The Million Dollar Milkshake fem år senare, båda släppta på indiebolaget Parasol. Debuten förgicks av EPn Pop Job, som han släppte i egenhändigt hembrända CDs. Dessa första skivor svämmar över av skamlöst melodiös pop med sockersöta körer - kort sagt popgeniets livselexir! Under åren runt millenniumskiftet hann han också med att etablera sig som liveartist på scenerna i NYC och delade bl a affisch med  Norah Jones. I år har han på eget bolag släppt sin tredje platta, The Queens English, som utgör ett litet, litet steg in i den vuxenvärld som vi popgenier skyr som parasiter!

Här har Du en Spotify-länk där alla hans plattor samlats, av vilka jag särskilt gillar de första två. Med vintermörket som snart omsluter hela vår vakna tillvaro och den envetna kylan som inte vill ge med sig, är det härefter bara att blunda och drömma sig bort ... till en varm strand, solsken och några småskrattande damer i bakgrunden ... Bacinos skivor (framför allt de första två) utgör soundtracket till den underbara drömmen!

Nedan finns dels en riktigt rolig Homeshop-ripoff med reklam för Bacinos andra platta, med flera spår invävda i snutten, dels en liveupptagning av ett av spåren från den skivan.

Mycket nöje!

tpKommentarer
Postat av: Björn Bostrand

Har kollat din Spotifylänk. Pop goes the brain!

2010-12-16 @ 19:25:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0