Steffes topp tio singlar 2010 (Nummer 1)

Det här med singlar, är ju lite ute nu egentligen 2010. Den här låten var nedladdningsbar på itunes den sista augusti i år. Faktum var att flickvännen satt och kollade på serien 90210 samtidigt som jag halvhjärtat ställde frågor som "Vem är det där?" och "var inte hon i hop med den". Men så på en ganska sliskiskt iscensatt Hollywoodparty så dök det upp fyra tjejer som kallades för The Like. Min första tanke var "Är det här ett skämt? Har dom satt i hop den här gruppen enbart för serien?".
Det hade "dom" inte. The Like har funnits sedan 2001, när tjejerna bara var 15 och 16 år. Gruppens namn kom trummisen Tennesse Thomas mamma på. Eftersom tjejerna hela tiden använde ordet "Like" i alla meningar. Thomas pappa är den inte helt okände Pete Thomas som trummat bakom bland andra Elvis Costello.
Första plattan kom 2005. Men "Are You Thinking What I´m Thinking" gjorde inget större väsen av sig. Så gruppen gjorde en vändning musikaliskt och gruppmässigt. Man tappade två medlemmar och hittade två nya. Och körde med huvudet före rätt in i girlgroup-genren.
Los Angeles-tjejerna har ständigt varit ute på turné med Muse i USA och Razorlight i Europa.
2009 fick gruppen turnera med Arctic Monkeys och det började lossna mer.
Efter att ha kollat upp gruppen, så stod det klart att just den här låten är ett litet mästerverk. Kanske mycket tack vare producenten Mark Ronson. Men låtarna är i hopknåpade av gruppen själva och det här är en rolig pastich samtidigt som musiken talar sitt tydliga språk. Skön 60-tals inramning på tidlös gitarrpop.
Den här blir man bara glad av. Och det är ju andemeningen med musik.
Yrangruppen bör kartlägga deras spelschema 2011 bums!
/Stefan

Kommentarer
Postat av: cbj

Fan, jag som trodde att du glömt bort ettan på listan...

2010-12-01 @ 20:24:14
Postat av: Stefan

Icke! Jag har suttit och hållit på den här karamellen sen början av oktober...

2010-12-01 @ 20:45:10
Postat av: Nicke

FUll du ärrr assså ufff skitt ful

2011-02-20 @ 18:37:38
URL: http://rekani.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0