Jul med popgeni: U2 - Christmas (Baby please come home)


They're singing "Deck The Halls"
But it's not like Christmas at all
Cuz I remember when you were here
And all the fun we had last year

Ett av de band som man kanske minst av allt förknippar med den vita årstiden är U2. Likväl står bandet för en av de allra främsta jullåtarna, nämligen den makalösa tolkningen av Darlene Love´s Christmas (Baby please come home). Inspelningen skedde under ett soundcheck på Joshua Tree-turnéen och släpptes på den utmärkta julskivan A Very Special Christmas från 1987.

Låten skrevs av Phil Spector, Jeff Barry och Ellie Greenwich för Spectors klassiska julskiva 1963. Den var  egentligen avsedd för Ronnie Spector men hon fick inte riktigt till det i studion - så kan det gå! Den anspelar på ett klassiskt tema - ensamhet under gemenskapens kanske främsta högtid - och den hägrande räddningen i hjärtevännens hemkomst. Sockersött? Visst, men vi är ju inte mer än människor... Mer på samma tema kommer för övrigt senare. 

Hur som helst, allas vår egen lilla älskling från Spector-stallet, medverkar här med sin raspiga stämma på en version, som gör originalet all rättvisa. Och då kan naturligtvis ingenting gå fel...

Christmas....

tp


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0