Jul med popgeni: Cristina - Things Fall ApartThey’d killed a tree of ninety-seven years,
And smothered it in lights and silver tears.
They all got wrecked, they laughed too loud,
I started to feel queasy in the crowd,
I grabbed a cab back to my flat,
And wept a bit,
And fed the cat.

Things fall apart but they never leave my heart
Good Morning Midnight: it’s Christmas…

Med läskiga parasiter i kommunens dricksvatten känns det inte så litet förtröstansfullt att vi vattendrickande popenier antligen närmar oss julen, den underbara vita, undersköna och törstsläckande julen!

Vid denna tid på året är det brukligt att sammanställa diverse listor över de bästa av mesta av det senaste årets popskörd. Emellertid, i tider som dessa, med överfulla virtuella skivbackar omedelbart tillgängliga på Spotify och iTunes,  finns det dock sällan anledning att nånsin bara hålla sig till en sådan begränsad del av musikhistorien  som ett år utgör. Så, varför inte ta ett generaltag och presentera The Top of the Poppermost från denna säsongens allra bästa, alla år inräknade?

Normalt brukar en årlig nedräkning avslutas med det allra göttigaste men sådana konventioner gäller naturligtvis inte för popgenier! Nej, bättre då att börja med det bästa och gasa på därifrån...

Popgeniet Victor introducerade mig för många år sedan för den vidunderliga Cristina, på ett sådant säsongsbetonat blandband som förekom då och då på den tiden - redan då var jag såld. Här medverkar hon, längst fram i julkören, med den moderna klassikern Things Fall Apart, utiven på ett av dåtidens hippaste bolag Ze Records´ utmärkta julskiva A Christmas Record, vilken man f ö med fördel kan lyssna på när som helst, oavsett årstiden.

Lyssna noga - och hänförs av detta absurt underbara stycke. Och glöm inte att sammanbrottet bara är ett litet ögonblick iväg - nu far vi!

tp


Kommentarer
Postat av: cbj

En av världens bästa låtar alla kategorier. Och två fullängdare vart det väl också. Men vad hände sedan ? Det har varit alldeles för tyst runt Cristina?

2010-12-01 @ 13:48:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0