Musik för en klassisk jul 15 december
Holy holy
Halo glowing
Candle burning
Christmas evening
Den här låten var ju egentligen inte ett gruppsamarbete. "Christmas Morning" är egentligen enbart Dennis Wilson från början till slut. En makabert vacker hymn som funkar bäst tidiga mornar, gärna på juldagsmorgonen när allt är lite melankoliskt trött. Låten spelades in 1977 för en julplatta med Beach Boys som aldrig släpptes. Vilket var synd för det fanns ett par riktigt tjusiga spår. Som "Go And Get That Girl" av Ed Tuleja och Ron Altbach, som sjöngs av Carl Wilson eller "Michael Row The Boat Ashore" som Brian Wilson propsade på att de skulle spela in, trots att det inte är en traditionell jullåt.
Julplattan havererade i vilket fall som helst och kvar blev ett mediokert "M.I.U Album" som kom 1978. Och Brian och Dennis Wilson hoppade med huvudet före ner i kokaindrivorna. Brian kom upp i början av 1980-talet. Det gjorde aldrig Dennis.
13 år tidigare var Beach Boys en grupp som spred enbart glädje. Brian Wilson var en stark ledare och 1964 gästade gruppen The Shindig Show med sin julplatta i bagaget. "Little Saint Nick" var låten som kulle sälja platta, som till hälften var Brian Wilsons verk, och till hälften traditionella låtar som "White Christmas" med miljarder stråkar i bakgrunden.
Brian Wilsons låtar är en handfull trevliga låtar som "Christmas Day" med Al Jardin på sång eller "Merry Christmas, Baby" som handlar om att bli dumpad på julafton.
Så för mig är det en gåta hur Brian Wilson kunde gå med på att texten till singeln skulle handla om en kattjävel...
Låten är perfekt pop, men texten är bedrövligt barnslig. Hur som helst, i detta klipp räddar de upp situationen med en tung version av "Papa Oom Mow Mow" och en julig "Johnny Be Good". För att inte snacka om julballetten mot slutet. Julstämning av klass till tonerna av gammal hederlig rock ´n roll.
Ha en trevlig julstund med ett knippe musikhistoria från 1964!
/Stefan

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0