Lennarts Galleri 20 - Justin, don´t let the bells end...Popgenifotograf Lennart Jonasson

När The Darkness besökte Östersund och Storsjöyran 2004 var de störst i Europa. Det året hade de fått hela tre Brit Awards som bästa grupp, bästa rockgrupp och för bästa album med "Permission To Land". Debutskivan hade sålt multiplatina, dvs platina fyra gånger om, och hade toppat brittiska hitlistan länge.
The Darkness var det tidiga 2000-talets absolut största genombrott. De två bröderna Hawkins som startat bandet på den lokala puben 1999, efter att Justin sjungit "Bohemian Rhapsody" på karaoken, gjorde klassisk bluesbaserad hårdrock som gick direkt in.
Justin Hawkins kunde sjunga i falsett som en värdig efterträdare till Freddie Mercury. Justin var också en briljant låtskrivare. Men The Darkness saga blev kort. trots att de fick Queens husproducent Roy Thomas Baker att producera uppföljaren "One Way Ticket" så nådde den bara som bäst en elfte plats när den släpptes i november 2005. Och den sålde endast en fjärdedel av debuten.
När Justin skrev in sig på rehab och i oktober 2006 berättade att han ensam spenderat över två miljoner på kokain sedan genombrottet 2003 var sagan slut. I dag sjunger Justin i bandet Hot Leg som var på Sweden Rock, men deras debut 2009 nådde knappt in bland de 100 mest sålda i UK. 
Den Justin Hawkins vi ser på bilden ovan var just då sommaren 2004 en av världens mest beundrade sångare. Han var dessutom en genuint trevlig prick som gillade att besöka Lennart Jonassons ateljé.
Och bara för att det är jul så bjuder vi även på The Darkness stora julhit som gavs ut den 15 december 2003. Det är den enda av gruppens låtar på singel som inte finns på något album. Här är "Christmas Time(Don´t Let The Bells End)"

/cbj

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0