Favorit videos 2010

Tja, det finns ju ganska många. Jag har ju en förkärlek till videos som vågar utmana. Så som Make The Girl Dance.

Fransmännen har en förmåga att hitta rätt ton när det gäller rullande danstolvor. Så har det i princip alltid varit. Så även 2010.
Även hiphopkidsen fick under 2010 en ny favorit. Earl Sweatshirt och hans brorsa Tyler tillhör kollektivet Odd Future Crew. Ett gäng slynglar som gillar att provocera och åka skateboard. Tonen sattes direkt i videon till låten "Earl". Känsliga tittare varnas. Men grymt cool är den.

El Guincho är egentligen bara spanjoren Pablo Diaz-Reixa. I samma anda som till exempel Animal Collective låter han sin musik gå igenom ett filter av house, dub och renodlad pop. Dessutom har han lite av en pijonärsanda när det gäller video. Här haglar konstreferenser och hans egna påhitt i salig blandning av galenskap och djuphet. Precis som hans musik.

Men kanske bäst av alla är egentligen ingen artist. Inte inom musik i alla fall. Men man måste bara beundra humorgruppen Grotesco som tar sig an samhällsproblem och diskbänksrealism med glimten i ögat. Det är roligt, fyndigt och gör samtidigt lite ont.
Den här videon har skapat debatt och utav kommentarerna på youtube så haglar rasistiska attacker. Framför allt sticker det i ögonen när en blond kvinna sjunger en bit ur nationalsången. Ja, ni som har sett den vet ju varför. Det är ju inte så svårt att retas när man vet vilka knappar man ska trycka på. Brilljant.
Vi på popgeni ger tummen upp för "Blanda Upp".
Rent historiskt så har vi haft invandring från olika länder lika länge som Sverige har existerat som land. Men det är kanske svårt att tänka sig det, så länge man tror att kungafamiljen är helsvensk...

/Stefan
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0