Alla behöver Cracker

Det var helt självklart att jag skulle älska Cracker redan från start.

Jag hade ju följt Texasfödda David Lowerys skönt flummiga och skruvade förhållande till musiken i Camper Van Beethoven så när han bestämde sig för att avsluta den totalt befriande eran när 80 blev 90-tal så var Cracker inget annat än det självklara alternativet.

Tillsammans med gitarristen Johnny Hickman och basisten Davey Faragher började Lowery repa nytt material där man gärna korsade sin alternativa rock och pop med country. 1991 signade de ett kontrakt med Virgin och året senare släpptes debuten med samma titel som bandet.

Öppningspåret ”Teen Angst (What The World Needs Now)” blev omedelbart en hit.

Med tvåan ”Kerosene Hat” (1993) kom nästa listklättrare. ”Low” snurrade flitigt på MTV med allt vad det nu innebar och albumet sålde platinum.

Bandet var inte lika stekheta när trean ”Golden Age” landade 1996.

Men det innebar inte att kvalitén på låtmaterialet var sämre och det albumet innehåller en av 90-talets tveklöst bästa låtar, ”I Hate My Generation” (njut av den sanslöst läckra videon).

”Gentleman's Blues” (1998), ”Forever” (2002), countrycover plattan ”Countrysides” (2003), ”Greenland” (2006) och fjolårets ”Sunrise In The Land Of Milk And Honey” har följt på pärlbandet av fullängdare som cementerat Lowery och gitarristen Johnny Hickmans utsökta låtskrivarkänsla.

I slutet av 90-talet startade Lowery om Camper Van Beethoven och sedan dess har de båda banden också turnerat ihop.

Enjoy the list Cracker "What The World Needs/Best Of"

/Björn


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0