Tobbes Tips # 6: PFR - Goldie´s last dayFör många år sedan var jag med och byggde upp en liten powerpop-community som ivrigt och dygnet runt tipsade varandra om bra musik och spännande spellistor (detta var dock före Spotify´s tid). Vi var från början ca 20 st men när vårt tillhål slutligen stängdes för ca 10 år sedan hade vi vuxit till ca 120 st medlemmar, som tyvärr aldrig hann iordningsställa den planerade 3CD-boxen med vår bästa popmusik.

Jag har dock fortfarande kontakt med några av de gamla medlemmarna, en av dem gjorde omslaget till min CD, som släpptes 2007, och en annan av oss driver den utmärkta bloggen Powerpopreview.

En av de många nya bekantskaper som passerade revy under dessa intensiva år var PFR eller Pray for Rain som gruppen hette från början. Gruppen bildades redan 1989 av Joel Hanson, som då arbetade på ett kristet ungdomscamp i Minensota, och brukar vanligtvis kategoriseras som kristen popmusik.

1992 släppte PFR sin första CD, då nder gruppnamnet Pray For Rain,, vilken fick viss uppmärksamhet. Efter en namntvist, ändrade gruppen sitt namn till PFR, som släppte uppföljaren Goldie´s last day året därpå. Efter ytterligare några skivor upplöstes gruppen 1997. Den har dock även därefter återförenats några gånger och släppt ytterligare musik, bl a medverkar gruppen med en cover på ”Living Thing” på powerpopbolaget Not Lame´s hyllning till Jeff Lynne, ”Lynne Me Your Ears” från 2002.

Man kan möjligen undra över vad en låt från ett kristet amerikansk band har att göra på en popsajt som denna. Förklaringen är ganska given - titelspåret från Goldie´s last day får nog anses vara så bra som det överhuvud blir. Tydliga doser av 10CC och Queen, särskilt vad gäller gitarrspel och körsång, gör detta till en läcker liten 70-talssmakande karamell, så är det bara!

I den mån jag bryter mot någon oskriven etikettsregel – njut likväl av Goldie´s sista dag. Jag har inte hittat någon officiell video men denna video, med sin hyllning till aldrig bortglömda husdjur, fungerar utmärkt den med. Goooooldieeeeee……. / tp


Kommentarer
Postat av: Anonym

Jag bockar och bugar för denna underbara mission.

2010-08-27 @ 13:13:31
Postat av: Anonym

2010-08-27 @ 13:13:43
Postat av: Spencer Jazz

Det är överhuvudtaget för lite sånger om hundar både på den här sidan och i den där rockvärlden.

Vänliga hälsningar

Spencer Jazz

Stolt Golden Retriever

2010-08-27 @ 21:26:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0