Tobbes Tips # 5: Johan - Oceans


Idag ställer vi in siktet på Holland och Johan, som är byggt kring sångaren och gitarristen Jacco de Greeuw, som började sin väg mot rampljuset i slutet av 80-talet med gruppen Thank God For Us.
1995 bildade de Greeuw Visions of Johanna som efter ett år bytte namn till Johan. Samma år utgavs den självbetitlade första CDn som blev en kommersiell succé i Holland och sedermera utgavs av Sire i USA - den legendariske Seymour Stein hade uppenbarligen smittats av den holländska popbacillen.
Under 2001 kom den andra CDn, Pergola, som fick utmärkt kritik, både nationellt och internationellt. Den rymmer bl a den högoktaniga och slamriga I feel fine, som f ö blev min första kontakt med bandet. Efter en del personbyten, släppte Johan under 2006 sin tredje CD, THX JHN, som också fick utmärkta recensioner och återfanns högt upp på när det årets skivsläpp skulle summeras i amerikanska popsajter, liksom den fjärde, 4, som kom 2009. Från THX JHN kommer den böljande Oceans, som har en liten rolig krok - i videon reser en Argentinsk fan hemifrån till Holland för att se Johan spela live, vilket gav videon en nästan dokumentär karaktär.
Mer om Johan på www.johan4all.com
/ tp

Kommentarer
Postat av: Bom

Har senaste plattan, riktigt, riktigt bra...påminner lite om Marshall Crenshaw med en touch av Matthew Sweet. /B-O

2010-08-26 @ 23:34:02
URL: http://popgeni.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0