Tobbes Tips # 2: The Red Button - Cruel girl

Tryck alltid på den röda knappen!


Under 2004 träffades Seth Swirsky och Mike Ruekberg, båda framgångsrika låtskrivare. Samarbetet mynnade ut i en av 2007 års bästa CDs, The Red Button´s "She´s about to cross my mind". Att lyssna på låtarna på CDn är som att ta en rundtur i musikhistorien, allt från glimmande västkustpop till Raindroppande Beatles-gitarrer och slamrig garage, kort sagt allt som ett popgeni behöver för en regnig dag!

Parallellt med The Red Button har Swirsky, som är en hängiven baseball-auktoritet, släppt egna tre skivor, nu senast "Watercolor Day" från 2010, där de musikaliska referenserna känns mindre brittiska och mer kaliforniska - Harry Nilsson är ett namn som man lätt kommer att tänka på när man lyssnar genom den skivan, som jag lär återkomma till.

Det ryktas att The Red Button skall släppa en ny CD till hösten 2010. Tills dess är det bara att hålla ut med förstlingsverket. Från detta väljer jag "Cruel Girl", dels för dess egna kvaliteter, dels p g a att titelspåret ännu (!) inte synes finnas på Youtube - den låten hamnar högt på min lista av 2000-talets bästa!
Mer omistligt om The Red Button finns på www.theredbutton.net.

Så - här kommer The Red Button, utan säkerhetsbälten! / Pop on! / tpKommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0