Skånska popgenier in the 80's


I kategorin svenska popgenier passar skånska The Sinners perfekt in. Även om de mest hade en framträdande roll i den svenska garagerockvågen i mitten av 80-talet.
Ett internationellt genombrott stod på tröskeln för gruppen när videon till singeln "When She Lies" från oantastliga debuten "From The Heart Down" (1987) gick på högvarv på MTV 1988. Men av olika anledningar så avtog det utländska intresset och det hela rann ut i sanden.
Om debuten var en oemotståndlig, frustande rock'n'roll uppvisning så visade man upp en läckert krispig powerpopsida på den mer varierade och polerade uppföljaren "Piece By Piece" (1990). Poppärlan "Love You More Than This" blev till och med en liten radiohit. Men istället för att fortsätta på den linjen gav man året därpå ut det betydligt tuffare och råare albumet "Turn It Up".
- Vi var de ständiga tvåorna. Wilmer X och The Creeps blev stora och sålde hundratusentals plattor. Sedan fanns det vi, Sator och några andra band som inte hade samma flyt, har gitarristen Michael Sellers så pricksäkert konstaterat i en intervju. Efter The Sinners fjärde och sista album "Come Fly With Us" (1993) så fortsatte Sellers med instrumentalgruppen Langhorns. Karismatiske sångaren Sven Köhler levererade gamla R&B-hits med gruppen The Men, medan trummisen Kiddie Manzini höll takten i Torsson.
Själv såg och hörde jag ett strålande The Sinners fyra gånger live och gjorde intervjuer med både Sellers och Köhler. Sedan uppbrottet så har det med jämna mellanrum surrat rykten om en ny platta från The Sinners. Tyvärr har det stannat där.
/Björn

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0