Oldies But Goldies 1

Ny kategori som jag hoppas att teknikchefen snarast möjligt skapar en mapp för .
Den här levande legenden gav ut sitt första album 1962 och resten är amerikansk musikhistoria i countryn, softpopen och countrypopens namn.
Tycka vad man vill om dessa genres, men klassiskt melodiösa avtryck som "Wichita Lineman" "By The Time I Get To Phoenix", "Galvestone och "Rhinestone Cowboy" lämnar knappast någon oberörd, och det oavsett musikalisk böjelse.
Men utan att ha någon större koll på Glen Campbells mastiga produktion under de senaste 45 åren så vill jag påstå att han nästan peakade sin skivkarriär med albumet "Meet Glen Campbell" från 2008 .
Det var där som producenterna Julian Raymond och Howard Willing med elegans och stil kopierade det sound som producenten och låtskrivaren Jimmy Weeb använde sig av på "Wichita Lineman" och "Rhinestone Cowboy", och istället målade om tio betydligt yngre men melodiöst likasinnade låtar.
Tillsammans med musiker som ex. Jellyfish-duon Roger Joseph Manning Jr och Jason Falkner samt Cheap Tricks Robin Zander så skapades det popmagi.
Tom Petty-dubbeln "Walls" och "Angel Dream", Foo Fighters "Times Like These", Paul Westerbergs bedårande "Sadly, Beautiful" U2's "All I Want Is You", Velvet Undergrounds "Jesus", Green Days "Good Riddance" och John Lennons "Grow Old With Me" arrangerades och levererades på ett sätt som framkallar rysningar längs min ryggrad.
Och när ni hör tolkningen av Travis "Sing" så betänk att Campbell var 72 år vid inspelningen.
/Björn

Kommentarer
Postat av: cbj

Så, kategorin finns. Nu är det bara att fylla den med innehåll och komma ihåg att markera att inlägget är i rätt kategori. Good Luck!

2010-08-24 @ 12:05:56
Postat av: bom

Sagolikt.

2010-08-24 @ 15:00:19
Postat av: E

Däckad. Har sedan en tid Glen på min Spotifylista men ska lägga in det här albumet oxå. Och köpa CDn.

2010-08-24 @ 22:13:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0