Oj.....så bra

Sitter just nu och dricker morgonkaffe och njuter fortfarande av upplevelsen från gårdagskvällen då en gammal rockhjälte gav många Yranbesökare en glädjechock. Christer har redan nämnt Elliott Murphy här på sidan, och på sitt sätt har vi alla som knockades av yranspelningen i går Christer att tacka då han genom åren ständigt påmint yrangänget om Elliott Murphys existens.
Då yran annonserade att Elliott skulle spela på årets yra, tog jag för givet att han skulle lira solo, vilket han förstås inte kom att göra. En trio fransmän - Olivier Durand, gitarr, Alan Fatras, trummor och Laurent Pardo på bas - gjorde tillsammans med Elliott konsertupplevelsen till något helt annat. Resan genom de 12 låtarna som de fyra hann med var omtumlande och jämförelser med Tom Petty, en ung Springsteen och självaste Bob Dylan stod som spön i backen. Dessutom fick vi gitarrnördar en ny hjälte i Olivier Durand vars uttryck och känsla fick en att bli knäsvag av glädje.
En meeting med bandet efter spelningen kanske kan resultera i att Murphy kommer tillbaka till Östersund - intresse finns från de fyra och nu är det bara att hålla tummarna för att någon arrangör ser till att den här liveakten kan få tillfälle att förgylla en helkväll - en timmes speltid är efter Murphy-mått-mätt att se som en uppvärmning...
Kolla in: www.elliottmurphy.com
www.olivierdurand.com
/Bengt Ola

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0