Lennarts Galleri 4 - Imperiet slår tillbaka


Mästerfotograf: Lennart Jonasson
När Ebba Grön lades ner efter den där hysteriska folkparkssommaren där Thåström ibland inledde med att säga "Hej, det är vi som är nya Noice" så var kraven enorma. Men Imperiet blev på alla sätt så mycket större och så mycket mer på allvar än Ebba Grön. Visst, Ebba anses viktigare av många, men Imperiet hade så mycket mer på alla plan.
Imperiet vågade samarbeta med Fläskkvartetten, Imperiet sjöng Taube och Bellman i en tid när många såg det som det töntigaste man kunde göra, Imperiet spelade i New York och de gjorde en skiva på engelska som faktiskt var bra.Och Imperiet byggde broar bakåt till den gamla proggvärlden och samarbetade med både Mikael Wiehe och Cornelis Vreeswijk.
Men som allt Thåström var inblandad i var inte Imperiet gnisselfritt någonstans. Det knakade och brakade och bråkade.Och multigeniet Christian Falk fick väl aldrig riktigt visa sin enorma potential i Imperiet. Men vilka många bra låtar gruppen hann med.
På Lennart Jonassons fina bild ser Imperiet både lite farliga ut och lite rädda ut och framför allt ser de så små och unga ut. Världen kanske är för stor men den lockar också./cbj

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0