Dagens Fråga 24.

Nu dags för lite samtidsmusik.Alberta Cross är i mitt tycke ett av de senaste årens absolut mest spännande band. Ett amerikansk band, bildat i London, och med en svensk sångare och låtskrivare. De borde redan vara mycket större än vad de är. Det här klippet är utvalt enbart för att det är inspelat i den klassiska London-klubben 100 Club där punken en gång exploderade hösten 1976.
Sångaren Petter är väldigt lik sin far. Petter är uppvuxen utanför Uppsala. Petters pappa var en gång i tiden sångare i bandet Mobben, det närmaste vi haft Mott The Hoople på svenska med sin "Elektrisk natt"-LP. Hans pappa gjorde även radio i många år åt Radio Uppland och Riksradion. Han har skrivit låtar till Cornelis och producerat Monica Zetterlund. Dessutom utgör han tillsammans med Anders F. Rönnblom The Incredible Gretsch Brothers.Han kom nyligen med en mycket hyllad egen cd, en i en lång rad av soloskivor som kommit från 1980-talet och framåt.
Dagens Fråga är därför: Vem är Petters pappa? ( Svar som vanligt bland länkarna till höger. Njut i svaret av den stämningsfulla musiken och den Anders F. Rönnblom-regisserade videon från Berlin)/cbj
Och nu - plats på scenen . Från The 100 Club vid Oxford Street, London, Popgeni presenterar stolt Alberta Cross:

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0