Aussieskolan, del 2


Pubrock från Australien fanns det? Var inte det bara en brittisk angelägenhet öronmärkt för band som Ducks Deluxe, Brinsley Schwarz, Dr. Feelgood, The Inmates och Kursaal Flyers för att nu plocka några ur högen? Men då har man glömt bort lysande The Johnnys från Sydney, South Wales, Australia.
Mellan 1982-1988 var de supercoola och svårkopierade leverantörer av pubrock med skarp countryfeeling och punkraseri. Ett uttryck som sedermera kom att stämplas som cowpunk och måste betraktas som pubrockens ohängda släkting.
Ex. Hoodoo Gurus gitarristen Roddy Radalj som startade The Johnnys tillsammans med Graham Hood hade lämnat skutan, till fördel för gitarristen och sångaren Spence P. Jones, när man 1985 skrev på ett skivkontrakt med Mushroom Records och släppte singlar "Injun Joe", (There's Gonna Be A) Showdown" och Bleeding Heart" inom loppet av sju månader. Alla tre låtarna finns också med på debutalbumet "Highlights Of A Dangererous Life" som landade på skivdiskarna i augusti 1986.
Exakt två år senare kom fullängdare nummer två, "Grown Up Wrong", där man kryddade ett rakt igenom helläckert material med träffsäkra covers av Chris Speddings "Motorbikin'" och Jagger och Richards "Grown Up Wrong". Några fler album blev det aldrig tråkigt nog från The Johnnys och man la ner verksamheten 1989. Skamligt att de aldrig fick sitt rättmätiga genombrott säger jag och bjussar på ett av många Johnnys-ess.
/Björn

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0