Aussieskolan, del 1


The Stems som bildades av duon Dom Mariani och Richard Lane 1983 är tveklöst en av de läckraste popgrupper i rock och pop revolutionen från ”down under” på 80-talet. Tyvärr är katalogen man lämnade efter sig minst sagt tunn med bara två futtiga studioalbum. Magiska debuten ”At First Sight – Violets Are Blue” släpptes 1983 och fyra år senare upplöstes gruppen. Sen skulle det dröja hela 20 år innan fullängdare nummer två, ”Heads Up”, kom och med solklar poppondus visade att man aldrig glömt bort hur slipstenen skulle dras.
Ytterligare två samlingar, ”Mushroom Soup – The Citadel Years” och ”Terminal Cool – A Retrospective 83-85”, med tidigare outgivet och lite obskyrt material kan vara möjliga att få grepp på för den som lägger ner lite arbete. Tyvärr bestämde sig Mariani och Lane tillsammans med de övriga två originalmedlemmar Julian Matthews och Dave Shaw att köra sin Farewell Tour i hemlandet och Europa under 2010.
Den sista spelningen på europeisk mark gjordes den 6 juni i Italien, men man kan ju hålla tummarna för att de ändrar sig. Som kuriosa kan nämnas att Little Steven har utpekat sig själv som en av bandets största fans. Så man är i gott sällskap och jag tror att det finns fler därute som hakar på efter att golvats av den här oslagbara Rickenbackerpärlan...
/Björn

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0