Lite onödig albumtitel

John Lindberg Trio
"Dig It" (Enviken Records)
PPPPP
Onödig uppmaning i albumtiteln.
För det tillståndet har alltid varit obligatoriskt efter en genomlyssning på varje utgåva i JLT:s discografi.  
"Dig It" är album nummer sju från de tre dalmasarna som tveklöst utgör rikets bästa akt i rockabillyfacket.
Samtidigt så har John Lindberg, gitarr, sång, Martin Engström, bas, bakgrundssång och Joakim Dunker, trummor på varje platta byggt, fyllt på och förfinat det klassiska rock'n'roll uttrycket.
Det har inneburit att man är så oerhört mycket mer än bara ett eko och en fluga från det förflutna och miltals före den karbonkopierade dansbandsrockabillyn.
Likheterna med Brian Setzer och hans båda lysande crossover album "The Knife Feels Like Justice" 1986 och "Live Nude Guitars" 1988 är för mig slående och John och Martin's låtskrivarsnille har vuxit ytterligare ett snäpp här.
I pressrealesen är promotionbolaget  förvånade över att, som det står skrivet, " en på pappret nästintill schizofrent oformlig hybrid av Beatles, Steve Earle, Stray Cats, Elvis, The Sonics, Fabulous Thunderbirds inte låter ett dugg tokigt".
Jag vill påstå att sådana essenser är en av de huvudsakliga förutsättningarna för att John Lindberg Trio alltid låtit eget exklusivt. 
Eller som John Lindberg själv uttrycker det:
"För att hålla retrorocken aktuell är det bra med moderna influenser. Vi vågar och inspireras ofta av rock'n'roll som inte alls har med rockabilly att göra".
Ett statement som går som en röd tråd genom de nio egna låtarna och de tre ursnygga omskruvningar av Per Gessles "Still In My Car", Neil Youngs "Wonderin'" och Del Shannons "Hats Off To Larry".
Det behövs bara ett par, tre  upprepningar för att "Dig It" ska kännas som deras musikaliskt bredaste och mest övertygande fullängdare hittills.
Och då har lägstanivån alltid varit svinhög.
Weltklasse!
Björn Bostrand

 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0