Grym repris på en kulturgärning

Grym låt!
Grymt album.
Och ett totalt grymt rockband.
Temperance Movements tjurrusning direkt in på 12:e plats på den engelska försäljningslistan med debutalbumet är ett solklart tecken på att bra och tidlös rock'n'roll levererad med passion och respekt för sina föregångare är något som folk fortfarande suktar efter i en tidsera då glättig yta är känslan som dominerar radiovågorna och försäljningslistorna.
Phil Campbell, Nick Fyffe, Luke Potashnick, Paul Sayer och Damon Wilson har bara lirat tillsammans i drygt ett år, men uppenbarligen så var personkemin och känslan för vilket musikaliska uttryck som gällde hundraprocentigt samstämmigt.
Kopplingarna till Rolling Stones, Faces och andra stilbildare  är berättigad.
Men högklassiga T.M. står generalstadigt i rockmyllan med en egen profil där man inte uppfinner hjulet igen men däremot tillför läckra smakessenser som gör att deras uttryck aldrig behöver något bäst-före-datum.
Debutplattan har funnits ute i tio dagar nu och finns både på CD och vinyl.
Tveklöst en av årets höjdare med sina 14 varierade spår och absolut en utgåva som ingen sann älskare av rock'n'rollens genuint äkta själ bör vara utan.
Frågan är bara vilket format man ska välja?
Själv tycker jag att man i första hans ska njuta av T.M. i vinylformatet, för det är något speciellt med de historiska och totalt tidlösa vingslagen i deras musikaliska uttryck.
När vi i IF Popgeni arrangerade en konsert med den genomsympatiska gruppen i början av juni i år så var T.M. tämligen okända.
Sedan dess har det gått med blixtens hastighet med hårt turnerande som rakaste vägen till fansens hjärtan. 
Mottagandet de fick av publiken på en utsåld Studioscen i Östersund i juni var ovationsartat och många pratade efteråt lyriskt om den absolut bästa rockkonserten någonsin i vår stad.
När nu Östersund Bluesfestival har den goda smaken att knappa fyra månader senare åter ställa Campbell, Fyffe, Potashnick, Sayer och Wilson på en scen i vår stad så är det en banne mig på nytt en kulturgärning som ingen av våra lokala beslutsfattare verkar förstå värdet av.
Eller...?
/Björn
 
 

Kommentarer
Postat av: Cbj

Jo, jo, Bluesfestivalen fick faktiskt 20 000kr i stöd, av sökta 25 000kr så de kan inte direkt klaga. Och så har jag skrivit en fin text i Visit Östersund om dem också, Turistbyråns tidning.

2013-09-25 @ 18:27:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0