För oss romantiker

 
Amy Speace
"How To Sleep In A Stormy Boat" (Wind Bone/Border)
PPPP
Det finns liten eller nästan ingen plats för vacker musik i dagens speedade radiobrus där alla slamrar på i ett många gånger meningslöst överpacat tempo för att inte drunkna i kakafonin.
Därför kan jag inte låta bli att undra hur Amy Speace ska kunna hitta ut med denna samling graciösa och innerligt vackra sånger som kan få klockor att stanna?
Det här är femte fullängdaren från amerikanska Speace som startade sin kulturella karriär som skådespelare och regissör och plockade upp gitarren och skrev sin första låt halvvägs på väg mot de 30.
Här finns 11 spår som alla tar sikte på både hjärta och hjärna och där titelspåret, "The Fortunate Ones" och duetten med Grammy nominerade och hyllade  singer/songwritern John Fullbright,"The Sea & The Shore", är en oemotståndligt trippel som sätter prägel på urstarka helheten.
"How To Sleep..." är ett album som kräver tid, uppmärksamhet och en del lugn och ro för att liksom rota sig inom lyssnaren. Något som till en fet majoritet är en bristvara på radiokanalernas spellistor.
Men även om Amy Speace inte platsar där så är det garanterat kravodlad musikalisk hälsokost för den som uppskattar och älskar alla de där beståndsdelarna som är så förtjusande och hudnära med musik.
För det bor en romantiker inom oss alla, även om alla inte vill erkänna det.
Liknande artister: Brandi Carlile, Kelly Willis, Tift Merritt, Lucinda Williams, Allison Moorer. 
Björn Bostrand
 
  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0