Countryroots

 
För den som har missat det, så har Willie Nelson en plattan ute just nu. "Let´s Face The Music And Dance" släppte4s i april och har varit upp på 16:e plats på amerikanska billboardlistan. Inte illa för en 80-åring. Hur mycket dansande det blir framöver vet jag däremot inte. Men "I Wish I Didn´t Love You So" är en tryckare som sätter  många countrywannabes som Lady Antabellum på plats.
Det är också lite roligt att äldre artister fortsätter att göra riktigt bra album. Kanske för att en av det starkaste trenderna just nu är backa bandet mot det mer organiska rötterna. Oavsett om man håller på med hiphop eller country, så är det ett slags tillbaka till rötterna-tänk som finns nu. Kanske är det också därför som Emmylou Harris just nu finns på en slags ikonplatå.Inte för att hennes samarbete med Rodney Crowell i "Old Yellow Moon" är det bä'sta hon har gjort. Ganska långt ifrån, faktiskt. Men det stör liksom inte. Hon fortsätter att vara en superstjärna vid 66 års ålder.
En del hävdar att en musikers musikaliska peak är vid 20 - 25, då kreativitet är dom mest effektivt.
Jag hävdar fortfarande att det är skitsnack.
Konstnärer kan vara vid vilken ålder som helst. Och har man förmågan att skriva låtar, trollbinda andra människor med text, musik, röst, så spelar det ingen som helst roll om man är 16 eller 80 år. Kreativitet och konst har ingen ålder.
Så är det bara.
/Stefan
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Jag har alltid hävdat att åldersnojan hos stirriga och trendkåta musikskribenter är bullshit.

2013-07-18 @ 20:51:25
Postat av: The Polarbear

... det var jag som råkade bli anonym.

2013-07-18 @ 20:52:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0