Ren-hjärtad Hip Hop....

Har i dag kört en vit Peugeot från Östersund till Lycksele. Jobbigt snöfall, jobbig snörök, men hyfsat plogade och hyvlade vägar i Jämtland. I Västerbotten blev det värre, efter Dorotea spårigt och jävligt och dåligt plogade kanter så att varje möte med en timmerbil innebar centimetrar från döden.
Och dessutom en svår resa full av ångest och val. Där finns alldeles för många bra ställen att fika på. Simonssons i Strömsund har länets godaste mackor, Görans konditori i Dorotea är en ren njutning och i Åsele finns ett av Norrlands bäst bevarade fik i originalinredning med ett rum från 50-tal, ett tidigt 60-tal och så vidare. I dag valde vädret tidigt fika hos Simonssons och en kaffe och en choklad-donut i Åsele.
Nu är jag framme i Lycksele och bastun på hotellrummet går snart igång. På vägen hit snurrade Peugeotens bilstereo och kommande albumet "Renhjärta" av Zacke. Det nya albumet släpps den 13 februari. På låtarna har Zacke de finaste svenska HipHop-gäster man kan ha, här är Frej Larsson från Maskinen, Peter Morén från Peter, Bjorn & John, Timbuktu, Promoe från Looptroop, hela Movits! och David Björkén från The Establishment. Producerat har Mördar-Anders Renfeldt från Movits! gjort..
Recension kommer. Men albumet är en skön motvikt mot alla storstadsperspektiv i svensk hiphop. Bäst är Zacke när hans bakgrund och uppväxt i Luleå ges utrymme. När Frej eller Timbuktu för in skånskan är det givetvis bra, men det gör inte Zacke så unik som flera av de andra låtarna gör. Ljudbilden är dock underbart skön och lika lekfull som hos Movits!
/cbj
Nedan några av de klipp från "Renhjärta" som finns på Youtube:

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0