Vinylkällaren 74

Marti Jones
"Used Guitars" (AM) 1988
Amerikanskan debuterade som soloartist 1985 med albumet "Unsophisticated Time", som producerades av hennes kommande man Don Dixon.
Marti övertygade recensentkåren om sina klara talanger som sångerska och låtskrivare. Men skivbolaget A&M orkade, eller hellre aldrig brydde sig, om att ge Jones en riktigt chansoch efter "Used Guitars" så var det samarbetet över.
Men liksom på föregångarna "Unsophisticated Time" och "Math Game" visade Marti upp en musikalisk bredd som borde ha lockat anhängare bara de hade känt till att hon existerade.
Ytterligare ett försök på RCA med "Any Kind Of Lie" skapade inga fler ringar på vattnet och det kom att dröja sex år innan det kom en live och en studioplatta på Sugar Hill etiketten.
Här växlar hon bekymmersfritt mellan kristallklara poplåtar "Tourist Town", "Twisted Wine" och "Back Of The Line", skrivna av hennes själv och Dixon.
Lånen är valda med omsorg och i Janis Ians "Ruby" och "Keep Me In The Dark" visar hon med tydlighet att hon passar utmärkt i både jazz och soulfacket.
Ett par John Hiatt nummer, "The Real One" och "If I Can Love Somebody" en Graham Parker, "You Can´t Take Love For Granted" och Jackie De Shannons "Each Time" sitter också som handsken och känns klart givna i sammanhanget med helt rätt ljudmässig polish av Dixon.
Jones och Dixon är fortfarande gifta och släppte 2011 tillsammans albumet "Living In Stereo" i digital form. Under 2000-talet har Marti Jones i huvudsak fokuserat på sin målning under namnet Marti Jones Dixon.
Den till synes småängsliga flygvärdinnan med telefonen i högsta hugg till höger är en del av baksidan på 75:ans Hidden Treasure.
Ett album från en grupp med ett vansinnigt stort pophjärta och en minst lika gigantiskt smart pophjärna.
Det  här är bara ett av många exempel ur deras discografi på totala smartness. 
Borde var löjligt lätt för alla som aldrig stuckit under stol med sin popnördighet.
/Björn
 

Kommentarer
Postat av: simon

Hur vågar du! 10 kubik

2013-02-11 @ 19:23:13
Postat av: The Polarbear

Snyggt, Simon!
10cc och "How Dare You" är svaret , för er som inte hajade Simons försvenskning av ett av denna fantastiska popgrupps mästerverk.

2013-02-12 @ 09:11:34
Postat av: Micke L-b

I'm Mandy Fly Me!

2013-02-15 @ 12:50:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0