Drömskt och soundtracksuggestivt

 

El Rojo Adios

”El Rojo Adios”

(Kning Disk/Border)

PPPP

 

Det här en underbar skatt, tyvärr gömd för många då den försvann i mediabruset då den släpptes strax innan jul. På det spännande göteborgsbolaget Kning Disk händer en massa spännande saker. Bolagets programförklaring berättar egentligen det mesta om varför man ska hålla koll på deras utgivning:

 

”Kning Disk presenterar förstklassiga, begränsade upplagor och olika typer av presentationer där innovativa kompositörer från förr delar utrymme med likasinnade banbrytande konstnärer, formgivare och författare av i morgon.”

 

Som exempel släppte man i fjol Ebbot Lundbergs solodebut ”There´s Only One Of Us Here” och på mångas önskan kom en maxisingel strax innan jul, hämtad från Silverbullits spelning på Way Out West i Götet 2008, då Freddie Wadling kom på scen och körde ”Dwelling place”. Och grädden på moset, som gjorde att det lilla skivbolaget fick en större uppmärksamhet, var att signa Anna Von Hausswolff.

 

Titiyo Jay gör ett spännande och överraskande musikprojekt i El Rojo Adios med gitarristen Andreas Söderström (som var med på Titiyos senaste utgåva ”Hidden”) och basisten Johan Berthling från jazzgruppen Nacka Forum. Det finns något naket och ödsligt som genomsyrar de åtta låtarna. Titiyos röst tänjs och vrängs, lekfulla arrangemang glider ibland över till att vara experimentella. Men den röda tråden är en utsökt mystik, där musiken kryper under skinnet och gör dig förundrad.

 

När det hela landar i plattans sista spår, Bob Dylans ”It’s All Over Now, Baby Blue”, blir jag fullständigt knockad och är glad över att jag lyckats norpa åt mig ett ex av de 499 pressade vinylen. Och utan att ha hört cd-versionen, känns det här vara en optimal inspelning som upplevs bäst då den snurrar i 33 varv.

 

Som bolagets programförklaring säger, finns även en konstnär iblandad i projektet. Knut Larsson har illustrerat omslaget i två gouachemålningar.

 

/TC


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0