Vårtröttheten

Jag hatar våren!
Hatar först att den aldrig kommer, och när den väl kommer flyger det runt pollen, mögel och all annat skit som gör att ständigt hostar, snorar och snörvlar. Dessutom verkar det helt omöjligt att sova.
Men det finns medicin. Och det verkar också komma nytt varje år. Just i år så verkar starka kvinnliga singer/songwriters bara fortsätta att skölja över oss, precis som förra året. Ett fynd från England, är Jodie Marie. En tjej som har både Bernard Butler och Ed Hardcourt som fans.
Och inte undra på det. Med sin stiliga countrygitarr så vräker hon ur sig poplåtar i Carole King-klassen. Melodier som är så starka att det slår vilken värktablett som helst. Och med en röst som ren balsam för trötta hjärnor, värkade hjärtan och röda näsor. Dessutom är ju videos så vansinnigt snygg att man får förälskelsekänslor.The Shins, är ett band som Björn brukar namedroppa titt som tätt. Och det skulle inte förvåna om han dyker upp med en recension av deras senaste platta "Port Of Morrow", som kändes helgjuten redan efter ett par genomlyssningar. Som ett smakprov släpptes singeln "Simple Song". Som inte är så simpel. Det är Phil Spector ekon, R.E.M gitarrer, Velvet Underground, T Rex och The Killers körd i en mixer. Och det låter helt underbart.
Lyssna och lär:


Som sista låt som har fungerat på mig som en ren pick-me-up-låt, är Jesse Malin. Jag vet inte om vi skrivit om honom tidigare. Det borde vi har gjort. Precis som med The Shines så är han en amerikansk indiepoplegendar. Punkt slut. Han har oftas sammankopllats med Ryan Adams som producerade Malins debutplatta "The Fine Art Of Selfdestruction". MEn nur har det nästan gått två år och jag har totalt ignorerat hans "Love It To Life" som kom 2010. Men som av en händelse så råkade jag snubbla över hans video till "Disco Ghetto" på youtube. Med Weeds-skådisen Mary Louise Parker i huvudrollen så ger Jesse Malien ännu en bländande poplåt, som jag nog inte var mottaglig för, förrän nu. För det är så synd att bara bortse från "Love It Toi Life". Det är en helt strålande popplatta. För alla som älskar popmusik. Från förr och till nutid.


/Stefan

Kommentarer
Postat av: The Polarbear

Shins recensionen kommer inom kort och Jesse Malin är jävligt underskattad.

Ursnygg trippel, Stefan!

2012-03-20 @ 22:22:04
Postat av: Micke L

Mera Jesse Malin!

2012-03-21 @ 00:12:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0