R.I.P. Davey


The Monkees frontman Davey Jones har avlidit i en hjärtattack 66 år gammal.
"Låtsasbandet" som skulle vara ett amerikanskt svar på The Beatles var en Hollywood produkt, en sorts 60-talets Backstreet Boys.
Men även om de från början inte kunde lira ett instrument så kan man aldrig ta ifrån Jones och kompani faktumet att de omgav sig med riktigt bra låtskrivare och var mycket bra vokalister.
Inte minst Davey i de här båda poppärlorna.
/Björn

Kommentarer
Postat av: cbj

Mina första idoler. Dessutom hade jag alla Monkeestuggummin som blev en jättebild. Jag var sju år - vad lyssnar dagens sjuåringar på?

2012-02-29 @ 22:12:44
Postat av: TC

Davy var The Monkees motsvarighet till vackre Paul i The Fab Four. De två amerikanska tv-producenterna var mycket noggranna när man plockade ihop bandet, och musikaliskt bars det hela upp med Mike Nesmith och sångmässigt var det mer killen bakom trummorna Mickey Dolenz som gjorde de mest klassiska insatserna som i "Daydream believer".

Själv skingrades min Beatleskopiaskepsis när debutlp:n kom... och Rhinoboxen "Listen to the band" (som kan vara svår att få tag på) berättar djupet av detta förnämliga band. Kolla BTW upp Nesmiths soloutgåvor. Skitbra.

2012-02-29 @ 22:39:10
Postat av: Hans

Mickey Dolenz, en toker med blandning av Ringo och Keith Moon. Men kan Mike Nesmith ha varit svaret på Lennon då och Peter Tork George Harrison? Så kan man nog inte fortsätta att jämföra. Men en kul grupp som fått upprättelse på senare år.

2012-03-01 @ 08:26:04
Postat av: TC

Du har (som vanligt) helt rätt Hans! Det går förstås inte att jämföra grupperna på något sätt. Men från att bara vara en obskyr tv-serie med några roliga snubbar som sades inte kunna lira, gjorde man några odödliga avtryck i popmusikens brokiga träd.... /TC

2012-03-01 @ 09:15:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0