Oumbärligt popgodis från Phil Seymour

Det går bara inte att motstå.

Phil Seymour, Dwight Twilleys trummis och polare sen tidiga tonåren och medmusiker i Dwight Twilley Band,chann bara släppa två soloalbum innan lymfcancern tog honom blott 41år gammal den 1:a augusti 1993.

Förutom att han var ruggig bakom trumsetet så var Seymour minst lika bra på gitarren, för att inte tala om hans sätt att smida pop och rocklåtar och sen framföra dem med en oantastligt bra och personlig röst.

Vinylutgåvan av den elegant "lila" och självbetitlade debuten kom 1981 och följdes året därpå av en “gula tvåan”. Naturligtvis finns de 11 spåren från debuten och de nio från gulingen med på respektive CD i granna powerpop tagningar färgade av olika sinnestämningar.

Men det som gör dessa båda CD, döpta till “The Phil Seymour Archives Volume 1 & 2”, till oumbärliga, om man nu som undertecknad har originalvinylen, är extramaterialet.

På debuten finns tre tidigare outgivna spår i form av Twilleys “Looking For The Magic”, gitarristen Bill Pitcock IV´s “How About You” och Seymours egna “I'll Be Waiting”.

Dessutom fyller man på med åtta av de 11 originallåtar i sina tidiga och oputsade “early mixes”, något som helt klart sätter ytterligare ljus på Seymours stora popgenisnille.

“2” har ett lite annorlunda, men minst lika älskvärt upplägg, med de nio originallåtar läckert producerade av Richard Podolor och Bill Cooper då det begav sig.

Men innan releasedagen kom bestämd sig skivbolaget Boardwalk för att mixa om albumet, vilket resulterade i ett lite mer polerade sound på orginalvinylen.

De övriga tio spåren är tio tidigare outgivna låtar där Phil betar av musikaliska vänners och sina egna pop rockpärlor på ett helt klockrent sätt.

En mindre mission helt enkelt.

Enligt Saul Davis som på ett så suveränt sätt greppat den här skatten så ska det komma fler utgåvor med efterlämnat studio och konsertmaterial från Phil Seymour.

Jag kan knappt bärga mig.

/Björn


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0