It´s gonna be this way

 

”Meet me in the middle of the night

Let me hear you say everything’s alright

Let me smell the moon in your perfume”

(“Romeo’s Tune”)

IF Popgeni, ABF Jämtland och Northern Trail presenterar stolt

en av världens absolut främsta singer/songwriters:

STEVE FORBERT(US)

SPECIELL GÄST: JOHAN ELIASSON (AKA BOTTLENECK JOHN)

STORSJÖTEATERN, STUDIOSCENEN

LÖRDAG 21 APRIL KL. 20.00

DÖRRAR OCH BAR ÖPPNAR KL. 19.30

Biljetter hos Cityshop/Ticnet

Enda anledningen till att IF Popgeni började hjälpa till med att få amerikanska artister till Östersund var för att ingen annan gjorde det. Vi vill främst bjuda på artister som få eller ingen hört talas om och låta folk upptäcka en helt ny värld av spännande musik. Därför har vi hjälpt till med att få Otis Gibbs, Israel Nash Gripka och den 1 mars kommer fantastiska Zoe Muth & The Lost High Rollers till Östersund.

Men helt plötsligt händer det. Helt plötsligt har artister och arrangörer hört talas om oss och vi får erbjudanden vi inte kan tacka nej till - även om vi egentligen inte vare sig har råd, har tid eller Östersund har passande lokaler.. Men vi älskar musik för mycket. Därför var vi bland de första i Sverige att tacka ja till Arlo Guthrie. Nu är det dags igen.

Om IF Popgeni fått skriva en lista på vilka drömartister vi skulle vilja ordna konserter med så hade garanterat ett namn hamnat mycket högt på nästan alla våra listor. Så dröm om vår förvåning och förtjusning när Northern Trail undrade om vi kunde hjälpa Steve Forbert till en spelning i Östersund.

Steve Forbert från Meridian, Mississippi, är bland det bästa vi vet. Hans fyra första album står för evigt inristade i pophistorien som den bästa svit någon har släppt. Sedan hamnade han i bråk med sitt skivbolag och när han återkom med ett lysande femte album hade den påtvingade tystnaden riktat spotlighten mot andra där i slutet av 1980-talet. Han flyttade till Nashville och har hela tiden släppt nya spännande album och gör massor av spelningar varje år runt om i USA och världen. Hans publik live är lika stor som någonsin under hitåren. Steve Forberts texter och hans så skönt berörande röst glömmer ingen som börjat lyssna. Läs Per Bjurmans långa reportage och intervju med Steve i förra årets sommarnummer av Sonic – texten finns inte på nätet-.

Lördagen den 21 april gör Steve Forbert en spelning på intima Studioscenen på Storsjöteatern i Östersund. Vi släpper bara 150 biljetter. Vi väljer en liten lokal för detta är en konsert som alla måste få en chans att verkligen lyssna på.

En viktig del i Popgeni-konceptet har blivit att ge chans åt artister med lokal anknytning att få möta en publik de annars inte möter. Hittills har Ove Wulff, Micke Jönsson & Co, Björn Gidlund och Peter Lucas Erixon fått dessa unika chanser. Den 1 mars gör Christina Kjellsson sin blott tredje spelning i sin gamla hemstad på nästan 20 år.
Speciell gäst till Steve Forbert blir Johan Eliasson. Johan är en flitig gäst på bluesscenerna i Sverige och Norge under sitt alias Bottleneck John. Han har kallats ”The van Gogh of European Bluesmen” av brittiska Blues Matters. Den 21 april kommer Johan att blanda upp bluesen med  rootsmusik i ett ännu bredare perspektiv. Temat blir ”Från Lit till Mississippi” vilket också stämmer helt perfekt på kvällens två artister.. Vi är övertygade om att det blir en mycket fin inledning på den unika lördagskvällen.

För presskontakt med Steve Forbert. Ring Micke på Northern Trail: 070-284 01 25

Steve Forberts hemsida med pressmaterial och bilder: www.steveforbert.com

Johan Eliassons hemsida: www.bottleneckjohn.com/

Lyssna på en popgenialisk Steve Forbert-lista på Spotify


Kommentarer
Postat av: Micke Lindbäck

Bra jobbat popgeni!

2012-02-09 @ 08:46:50
Postat av: cbj

Tack Micke! En kväll att längta efter...

2012-02-09 @ 11:16:34
Postat av: Patrik

Coolt....

2012-02-10 @ 09:14:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0