Eldkastarrock med Snibb


Pontus Snibb 3

"Loud Feathers" (ADA Warner/Rootsy)

PPPP

Varför krångla till det och bosätta sig i en studio under månader när man faktiskt kan göra det på tre dagar.

Pontus Snibb, sång och gitarr, Mats Rydström, bas, och Niklas Matsson, trummor, dundrade in och pangade ur sig 11 låtar på tre dagar i Gig Studio, Stockholm, tillsammans med producenten Conny Wall.

Resultat är hårt och ljuvligt electrified.

“Jag fullkomligt älskade de tre dagarna vi spelade in albumet. Tre killar som har kul och lirar live i studion med nära nog inga pålägg och på samma sätt som alla mina favoritplattor gjorts.

Det handlade bara om att spela svängig musik tillsammans och vi kunde lika gärna ha kallat den för en liveskiva, påpekar Pontus I releasebladet."

För den som inte vet, och det är tyvärr alldeles för många, så är Pontus Snibb utan diskussion en av landets mest begåvade men tråkigt nog också sorgligt underskattade musiker, sångare och låtskrivare.

Men under en lång karriär i grupper som The Buckaroos, SNIBB, Bonafide och i många andra sammanhang, inte minst som vikarierande trummis i legendariska amerikanska countrypunkarna Jason & The Scorchers, så har Pontus med stil och kraft visat att han inte går bort sig i någon genre.

I det här trioformatet är det kärleken till klassisk rockmusik från The Who och Free till Neil Youngs sidekickar Crazy Horse och Van Halen som luftas.

Men trion stoppar sound och känslomässigt också vid andra viktiga bränslepumpar på den larmiga och skönt gungande vägen mot mål.

Klassisk bluesrock som endast kan mätas med med ett ungt ZZ Top, tycker siten CrankitUp.se om "Loud Feathers" som precis som albumtiteln berättar både smeker och river.

Men bluesrock? Med viss reservation säger jag.

För om ni vanligtvis brukar hyperventilera lätt vid den kategorisering så är P.S.3 med sitt rätt-i-ansikte-genuina-ös mycker mer och väldigt långt från fyrkantig 12-taktsblues.

Det är rena rama eldkastarrocken i spår som “Tag Along”, “Mental Breakdown”, “Filler”, “Hounds Of Hell”, "Tiny Joe" och “Suck Face”.

Liknande artister: Bonafide, Brickhouse, Imperial State Electric, Dan Baird's Homemade Sin, Thunder Express.

Björn Bostrand


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0