Den 1 mars lyfter vi...

Nu på torsdag den 1 mars på Marité i Östersund anordnar ABF Jämtland, Marité, Rootsy Live och IF Popgeni en för Östersund helt unik kväll med det bästa vi vet just nu.
Från Handsjöbyn i Jämtland, via Göteborg, kommer Christina Kjellsson för stt spela sina visor som blandar humor och allvar på ett så skönt sätt. Det är faktiskt bara tredje gången på de arton år som passerat sedan hennes debut med "Ordagrant" 1994 som hon spelar i Östersund.
Från Seattle, USA, kommer Zoe Muth & The Lost High Rollers med sin country som har så tidiga rötter i den country som inte såg glitter och glamour som målet utan som i stället ville beskriva hur verkliga människor lever och mår. Zoe Muth, född 1979, är ännu ung med countrymått mätt. Och hennes och bandets publik har växt för varje album. Det andra och senaste "Starlight Hotel" hamnade på många årsbästalistor 2011 i countrytidningar, country-TV och countryradio i USA och i England. "The most exciting voice in new country" skrev nättidningen No depression efter en spelning i Newcastle för en knapp månad sedan. I Zoe band finns lysande musiker med stor rutin från Seattles livliga musikscen och det är alltför sällan vi får uppleva pedal steel och mandolin på samma scen i Sverige.
Det blir en unik afton och Zoe och Christina har det gemensamt att de båda kan skapa sånger som verkligen berör.
Lyssna på två fina klipp med Zoe från en spelning i Skottland för några veckor sedan. Och underst Christinas ännu outgivna låt "For förbi".
Ingen sann musikälskare kan tillåta sig att missa detta. Biljetter finns via Ticnet eller City-Shop i Östersund. Vill man äta bör man boka bord hos Marité.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0