Ytterst trovärdiga veteraner

The Domnicks
"Super Real" (Citadel Records)
PPPP
När Aussiegurun Dom Mariani (The Stems, Someloves & DM3 m.m.) slår sina påsar ihop med Nick Sheppard, mannen som ersatte Mick Jones i The Clash när han fick kicken 1983, så är förutsättningarna för excellent poprock'n'roll och soulhantverk ypperliga.
"S.R." är album nummer två från duon som fyllt på med ännu mer down under rutin i form av Marz Frisina, trummor, (The Chevelles) och Howard Shawcross, bas, (The Elks)
Och i den konstellationen visar att det är aldrig för sent att bilda rockband med stor trovärdighet.
För huvudsaken är att passionen och kärleken till uttrycket är djupt och fortsatt lidelsefullt och att både Dom och Nick är 50-plussare är av totalt underordnad betydelse.
Som kombo blandar man egna grejer med en trippel udda och snygga original från 60 och 70-talets garage och soularkiv.
Av de egenhändigt pennade materialet så är det Sheppard som håller i taktpinnen den här gången med sju låtar mot Marianis två. Därmed blir det lite mer fokus på Sheppards ytterst trovärdiga R&B och punkrötter.
Men The Domnicks är som ni nog redan förstått ett sånt där komplett band som funkar hur gött som helst oavsett vilken genrer som man tar avstamp från och bredden är styrkan.
Det räcker att höra Sheppards popbakelse "Cool Runnings" eller Marianis soulpopsomriga "I Wonder What You´re Doin' Now" för att sukta efter mer material inom kort.
Då gärna med ett 50/50 upplägg när det gället låtsnickeriet.
Liknande artister: The Stems, The Cortinas, The Hoodo Gurus, The Standells, Flamin' Groovies. 
Björn Bostrand
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0