Hudnära med Sarah Lee & Johnny


Sarah Lee Guthrie & Johnny Irion

”Bright Examples” (Ninth Street Opus/Border)

PPPP

Vi i Idella Föreningen Popgeni hade henne på kroken och det var ju så oerhört nära att Arlos dotter och Woodys dotterdotter hade kunnat stått på Storsjöteaterns scen om någon månad.

Och när man hör de tolv låtarna på Sarah Lee och maken Johnny Irions första album tillsammans sedan 2005 så känns det naturligtvis oerhört surt att vi inte kunde bjuda Östersundspubliken på den odiskutabla godbiten.

Men samtidigt kan man inte sakna det man inte känner till och det här är verkligen ett utmärkt tillfälle att upptäcka två strålande artister iklädda en ytterst smakfull och personligt färgad countryrockskrud i balanserat cruisingtempo.

Det är inte helt fel att säga att det är Sarah Lee som har huvudrollen eftersom det är hennes röst som oftast ligger längst fram i ljudbilden.

Men tillsammans med Irions motsatta backup vocals bildar de en bitterljuv vokal duo som man omedelbart kapitulerar inför.

Själva vill de krydda sitt sound med beskrivningen ”more atmospheric or psychedelic, sort of dreamy but colorful” och det köper jag rakt av.

De hade ett 50-tal låtar, som de skrivit tillsammans sedan förra albumet, att välja på och gick mest på magkänslan när de valde ut dussinet som de tyckte passade bäst ihop just då.

Men de övriga 38 är lika bra enligt paret och det ger hopp om att det inte ska dröja fem år till nästa album.

Avslutningsvis konstaterar jag bara att medlemmar från San Francisco bandet Vetiver finns i kompet liksom Jayhawks-duon Gary Louris och Mark Olson på sång och Neal Casal på gitarr.

Det är naturligtvis också en stabil kvalitetssäkring till det redan i grunden ypperliga materialet.

Obs! ”Bright Examples” släpps på måndag, men finns redan nu på Spotify.

Liknande artister: Buddy & Julie Miller, Jayhawks, Tift Merritt, Laura Cantrell, Justin Townes Earle.

Björn Bostrand


Kommentarer
Postat av: cbj

Det var den 10 oktober allt var klart för spelning i Östersund och dagen efter i Trondheim. Men påtryckningar från USA gjorde att Norden-turnén kortades ner väldigt.Så här kort blev den: SPELDATUM:

4/10 – Last Waltz @ Mosebacke/Södra Teatern, Stockholm, SE

5/10 – Woody West @ Pusterviksbaren, Göteborg, SE

6/10 – Debaser, Malmö, SE

7/10 – Loppen, København, DK

8/10 – Café Mono, Oslo, NO2011-09-09 @ 12:20:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0