Vi fortsätter att dansa...


I dag skulle Bobby Fuller ha fyllt 69 år.
Men den amerikanske gitarristen och singersongwritern hittades död i en bil parkerad utanför hans våning i Hollywood den 18 juli 1966.
Allt pekade på självmord men det fanns flera som menade att Fuller mördats.
Fullers bandkompis i The Bobby Fuller Four, basisten Jim Reese, hävdade att Charles Mason skulle vara inblandad men några bevis fanns inte.
En annan teori som luftades var att han skulle ha bragts om livet på grund av en relation med en kvinna med maffiakopplingar.
Brodern Randy tog över som sångare i bandet efter Bobbys död och döpte om bandet i sitt namn. Men den konstellationen höll bara några veckor innan man splittrades.
Så karriären blev kort och intensiv för The Bobby Fuller Four under de tre, fyra år som gruppen existerade.
Men det satte ändå starka avtryck, framför allt med en trippel hitsinglar som ”I Fought The Law”, ”Love's Made A Fool Of You” och ”Let Her Dance.
Den förstnämnda, skriven av Sonny Curtis som var en av medlemmarna i Buddy Hollys kompband The Crickets existerar i ett otal tolkningar.
”Let Her Dance”, som Fuller pennade själv, borde flera tolka. På rak arm kan jag bara komma på Phil Seymours läckra version som finns på Seymours helt strålande självbetitlade solodebut från 1980. /
Björn

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0