Isaak står pall i 25 ronder mot sin hjältar


Chris Isaak

”Beyond The Sun” (Vanguard/Border)

PPPP

Den forne welterviktaren med sammetsrösten är tillbaka i den rätta ringen igen.

Att han alltid varit ett stort fan av det som den legendariske producenten Sam Phillips skapade i The Sun Records studio i Memphis är ingen nyhet.

Och den här gången går Isaak verkligen på djupet med den klassiska rockabillyn, rock´n´rollen och countryn som formades där.

Isaak tog helt sonika och bokade in sig själv och bandet i Sun-studion för att sätta ihop sin egen hyllning.

Det är således en coverplatta där den idag 55-årige Kalifornia födde Isaak dukar upp 25 låtar (på en dubbel-cd, och dubbel-vinyl) som alla med en stark kärlek för 50-talets musik förknippar med odödliga namn som Elvis Presley, Roy Orbison, Johnny Cash, Jerry Lee Lewis och Carl Perkins.

Således kan man hör Isaak ge sig på ”It's Now Or Never”, ”Ring Of Fire”, ”I Walk The Line”,Oh, Pretty Woman och ”Great Balls Of Fire”.

Men ”B.T.S.” rymmer också ett antal låtar som inte är lika självklara för den breda massan.

Som nostalgiker så har man absolut stort utbyte av Isaaks kärleksfulla tribute till sina hjältar, för det här levereras med klass som skiljer sig rejält från den ordinära coversvängen.

Soundet har en tidsenlig snygg känsla och Isaak har förmågan att lägga sig nära originalrösterna på ett synnerligen coolt och avslappnat sätt. Och tillhör man de yngre generationerna där intresset för uppdatering av det förflutna bara verkar växa så kan man knappast hitta en bättre kopiator än Chris Isaak.

Han känns klart berättigad även om man naturligtvis också checkar upp originalen.

Liknande artister: Dwight Yoakam, Roy Orbison, Lyle Lovett, Los Lobos, Tom Petty.

Björn Bostrand


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0