Lynne med integritet och värme

Shelby Lynne

”Revelation Road” (Everso)

PPPP

Hon vilar inte på lagrarna direkt.

Efter två album under 2010, "Tears. Lies And Alibis! och julalbumet "Merry Christmas", så har hon plötsligt material till ytterligare en fullängdare med 11 egenhändigt pennade låtar på egna etiketten Everso. Produktiv som få och "R.R" är album nummer 13 sedan debuten "Sunrise" 1989.

Men personligen tycker jag är det från och med den musikaliska kursändringen med "I Am Shelby Lynne" från 2000 som hon började hitta sitt rätta jag som artist.

Countryslingorna från början av karriären finns kvar, men Lynne är numera en friare och bredare artist som lånar och blandar både fritt och elegant från rootspåsen, och det hela tiden med helt rätt balans när det gäller känslan.

Hon visar också prov på utmärkt låtskrivande och hennes bedårande röst ligger så där hudnära rätt i produktionen som den bara ska.

Titelspåret, "Even Angels", jazzrökiga "Lead Me Love", "I Won´t Leave You", "I Don't Need A Reason To Cry", "Heavens Only Days Down The Road" och "I Won't Leave You" är granna avtryck från en artist och musiker med stor och varm integritet.

Liknande artister: Tift Merritt, Rosanne Cash, Allison Moorer, Shawn Colvin, Lucinda Williams.

Björn Bostrand


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0